De Mus blijft in Den Hoorn/Schipluiden en zal starten in Maasland

De Mus is een kleinschalig vervoerproject voor inwoners van Schipluiden en Den Hoorn die moeite hebben om zelfstandig ergens naar toe te gaan. In de opstartfase was De Mus alleen beschikbaar in Den Hoorn en Schipluiden. De Mus is ontstaan uit een samenwerking tussen de gemeente Midden-Delfland, DOEL, Pieter van Foreest en Stichting Welzijn Midden-Delfland. Onlangs is besloten dat De Mus de komende 3 jaar zal blijven rijden, er komt een tweede Mus bij voor Den Hoorn en Schipluiden.

In Maasland zal dit jaar ook een proef opgezet worden met De Mus. Houdt u De Schakel in de gaten wanneer u hier gebruik van kunt gaan maken! Vanwege de beperkte radius (door de accu) zal De Mus enkel binnen Maasland kunnen rijden en naar Koningshoek of het zwembad in Maassluis.

Voor wie is De Mus?
De Mus is voor inwoners van Midden-Delfland die iets willen ondernemen, maar moeite hebben om daar zelfstandig te komen. Zo kunt u bijvoorbeeld naar activiteiten gaan in de Kickerthoek, Windrecht of Akkerleven, naar exposities in Op Hodenpijl, boodschappen doen of op bezoek gaan bij familie, vrienden en kennissen. Op deze manier kunt u actief blijven, ook als u ergens niet zelfstandig kunt komen. Er kunnen in totaal drie personen meerijden. U kunt dus met iemand samen gaan.

Meer informatie op de website van de gemeente Midden-Delfland over het reserveren van De Mus.