Vervangende mantelzorg

Zorgen voor een familielid of naaste doe je met liefde en betrokkenheid. En om dat goed vol te kunnen houden is er soms even een pauze nodig. Even tijd voor uzelf. Het is fijn als u dan de zorg even uit handen kunt geven. U kunt dan vervangende mantelzorg, Respijtzorg, aanvragen. Zo kunt u weer opladen om daarna de zorg weer over te nemen.


Professionele respijtzorg

Een aantal taken, zoals huishoudelijke hulp, kan door professionals overgenomen worden. Het is ook mogelijk om voor degene voor wie u zorgt voor professionele dagbesteding of een tijdelijk verblijf elders te zorgen. Vraag naar de mogelijkheden.

Vrijwilligers

Een vrijwilliger of bijvoorbeeld iemand uit uw kennissenkring, kan de zorg tijdelijk van u overnemen. Als u gaat sporten of gewoon even tijd voor uzelf wilt, dan kan een vrijwilliger bijvoorbeeld bij uw partner of kind blijven. Zo kunt u even zonder haast en zorgen wat voor uzelf doen.

Er is vraag naar vrijwilligers voor respijtzorg. Bent u die vrijwilliger die interesse heeft om een mantelzorger zijn/haar welverdiende pauze te bieden? Dan willen we graag met u kennismaken!

Zorgschrift

Wanneer verschillende mensen met de zorg bezig zijn, is het aan te raden om een (digitaal) zorgschrift te gebruiken. Hierin kunt u afspraken opschrijven, belangrijke data noteren en ervaringen en nieuws uitwisselen met de andere verzorgers.

Meer informatie
Respijtwijzer
Sharecare zorgdagboek
We helpen
Zonnebloem
Pieter van Foreest
Careyn
Alzheimer Nederland