Op het werk

Wist u dat 1 op de 8 werknemers naast het werk ook mantelzorger is? De overheid wil het mantelzorgen stimuleren en de medewerking van werkgevers is daarbij erg belangrijk.


Bent u werkgever?

Heeft u een collega of een medewerker die mantelzorger is? Mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid levert een win-win situatie op voor werkgever en medewerker. Aandacht, begrip en ruimte voor (maatwerk)oplossingen van de werkgever, dragen bij aan de werk privé balans van de werkende mantelzorger. Zo blijven mantelzorgers gezond, vitaal en productief en gaan zij met plezier naar hun werk.

Beleid op het werk

Is er binnen uw organisatie beleid voor mantelzorgende werknemers? Is uw afdeling P&O (personeelszaken) hiervan op de hoogte? Een mantelzorgvriendelijke organisatie heeft begrip en accepteert het feit dat veel medewerkers ook een zorgtaak hebben. U kan meedenken om (maatwerk)oplossingen als dat nodig is. En dat is gunstig voor u en voor de organisatie. Nieuwe manieren van werken passen prima bij de combinatie van werk en mantelzorg: Het Nieuwe Werken, Duurzame Inzetbaarheid, werk/privé beleid en levensfasegericht personeelsbeleid.

Wet- en regelgeving

Er zijn veel mogelijke regelingen voor werkgevers en werknemers. Veel daarvan zijn niet of nauwelijks bekend. Informeer eens naar de mogelijkheden van calamiteitenverlof, kort- en langdurend zorgverlof en deeltijd werken.

Meer informatie
Werken en mantelzorg