Informatie over corona en mantelzorg

Het corona virus en alle maatregelen hebben een grote invloed op ons leven. Zeker als je langdurige zorg biedt aan je naaste, kunnen er grote zorgen ontstaan. Je kan bij SWMD terecht om je verhaal te doen. Of als er knelpunten zijn, dan denken we met je mee. Of … waar moet je eigenlijk rekening mee houden in de zorg voor je kwetsbare naaste?
Als je liever zelf informatie opzoekt, er is best heel wat beschikbaar.
Hier zetten we een aantal mogelijkheden op een rijtje:

Veel gestelde vragen en antwoorden zijn te vinden op de website van Mantelzorg.nl.

Ook is er veel informatie te vinden specifiek over mantelzorg situaties in deze corona tijd op de website van Mantelzorgelijk.nl

Er is een YouTube animatie filmpje van Stichting Lezen en Schrijven die op eenvoudige manier uitleg geeft over het corona virus en de maatregelen.

Op Pharos.nl wordt helder met behulp van plaatjes uitleg gegeven. Dit is ook te lezen in andere talen: Engels, Tigrinya, Turks en Arabisch. Het overzicht van de hygiëne maatregelen is als poster te printen.

Voor alle informatie rondom het corona virus staan er Vragen en antwoorden op de website van het RIVM

Veelgestelde vragen over het corona virus en gezondheid staan op de website van de Rijksoverheid 
Op deze website staat ook een overzicht van de maatregelen en vragen + antwoorden die daar over gaan.

Veel mensen zien deze tijd als bezinningsmoment. Voor zichzelf maar ook om gedachten en emoties met hun naasten te delen.
Waar hecht ik waarde aan? Hoe zie ik mijn toekomst? En ook, wat vind ik belangrijk mocht ik erg(er) ziek worden, welke gedachten heb ik daar over? Wat wil ik wel, wat niet, waar liggen belangrijke papieren?
Het kan veel rust geven en mensen nader tot elkaar brengen om hier op tijd over te praten, ook los van de corona situatie…
Op de website van Palliatievezorg.nl is veel informatie te lezen, wat je als hulpmiddel hierbij kan gebruiken.

 

 

Nieuws