Mantelzorg op de basisschool

Op Daltonschool De Schutse in Maasland, werd bij de godsdienstles gepraat over de mantel van St.Maarten. Susanne mocht in een les vertellen over mantelzorg, aan kinderen van groep 3-4 en van groep 5-6: kinderen in de leeftijd van 6 tot 9-10 jaar.

Tevoren hadden zij wenskaarten gemaakt, met herfstbladeren. Deze kaarten zijn namens hen aangeboden aan mantelzorgers, op de Dag van de Mantelzorg op 7 november jl. De wensen die zij op de kaarten hadden gezet, waren erg lief: ik wens je een mooie lach en een mooie dag (eigenlijk: een moje lag en een moje dag!), veel geluk, een fijn leven, etc. Hartverwarmend! De mantelzorgers hebben op hun beurt een bedankje geschreven voor de kinderen, op een foto van alle kaarten. Dit is terecht gekomen bij de kinderen, tijdens de ‘gastles’ van Susanne, zo wisten zij waar hun kaarten terecht gekomen zijn.

Susanne praatte met de kinderen over langdurig ziek of gehandicapt zijn. De kinderen wisten heel goed wat mantelzorg was – het was indrukwekkend hoeveel zij konden (en wilden!) vertellen over een zieke opa of oma, maar ook over hun vader of moeder en wat het voor hen en hun omgeving betekende. Na afloop bleven veel kinderen achter, om hun verhaal verder te mogen vertellen … Zij kregen van Susanne een kopietje van de foto van de kaarten, en ook een Jij bent BIJZONDER kaart.

foto van kaarten