Nieuws over Alzheimer medicijn..?

Begin juni kwam in het nieuws, dat er een medicijn tegen Alzheimer gevonden was.
Helaas ligt het iets genuanceerder: het geneest niet maar kan bij sommige mensen in een vroeg stadium het proces vertragen.
Bij dergelijke informatie, vraag je eigen (huis)arts of dit op jou(w naaste) van toepassing is.

Zie hier het persbericht vanuit Alzheimer Nederland:
Aducanumab werd vandaag geregistreerd als medicijn tegen alzheimer door het Amerikaanse geneesmiddelen agentschap (FDA). Dit is een hele grote stap. Aducanumab is het eerste medicijn dat ingrijpt op de ziekteprocessen van de ziekte van Alzheimer. Het kan bij een deel van de mensen met beginnende alzheimer het ziekteproces licht vertragen.

Wij zijn blij met deze beslissing die Amerikanen met alzheimer toegang geeft tot deze medische behandeling. Het is nog afwachten of het medicijn ook op de Europese markt wordt toegelaten. Het gaat om een middel dat alleen werkzaam is in de eerste (voor)stadia van de ziekte van Alzheimer, niet tegen andere vormen van dementie. Helaas zal het medicijn voor veel patiƫnten die nu kampen met de ziekte te laat komen.
Het is nu afwachten of het Europese geneesmiddelenagentschap (EMA) het medicijn ook zal goedkeuren. Daarna volgt er nog een Nederlandse procedure. Het zal tot zeker 2022 duren voor het medicijn in Nederland beschikbaar komt.